lördag 25 september 2010

PINNÅRESERVATET del 1

Äntligen! Nu är naturreservatet i Pinnåområdet invigt. Egentligen skulle detta ha skett redan till Leva-mässan för ett år sedan. Men det blev ingen invigning då. Gärna ett naturreservat, men först en rejäl fördröjning. Det är mycket znackau och lite verkstad i den här kommunen.


Det var den 17 september som medborgarna samlades där borta i skogsbrynet inför öppnandet av Pinnåreservatet. Invigningstalare var en riktig miljöKempe, nämligen kommunfullmäktiges ordförande.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Här ser vi henne i mitten av bilden. Mannen i den röda jackan med kameran i högsta hugg är f.ö. den mystiske Pappa Razzi.
 
Naturvårdseliten (de gröna khmererna) i kommunhuset tycker naturligtvis att man gjort ett fantastiskt arbete med att iordningsställa området. Och visst är väl tanken god att göra detta centralt belägna naturreservat tillgängligt för äldre eller funktionshindrade i rullstol eller med rollator och för de riktigt små i sina barnvagnar. Stigar och broar har anlagts och bänkar har satts på plats. De olika vandringslederna har markerats och en stor informationstavla har satts upp.
Men meningarna om förvandlingen går isär. Örkelljungabygdens Naturs synpunkter har mestadels ignorerats och man har i princip blivit totalt överkörda beträffande områdets utformning. Man tröttnade efter att beslut tagits över deras huvud och tappade sedan sugen på att engagera sig mera.

Att kritisera det ytterst ansvariga kommunalrådet är som att hälla vatten på en gås. Allt rinner av denna maktfullkomliga teflonbitch. I den här kommunen är det Madam Saddam som bestämmer… Jaja, efter invigning och promenerande blev det korvgrillning med de gamla välkända kockarna Werner & Werner. Men korv är ju verkligen inget för oss militanta veganer. Det går ju lika bra med selleri. Vi föredrar att grilla politiker…
Här ser vi grillplatsen dagen efter invigningsfesten:
Rymdimperiet slår tillbaka
Det är nästan lite science fiction över det hela. Det ser faktiskt ut som att två surrealistiska ufon har landat i det öde landet.


En närmare analys och granskning av själva Pinnåreservatet med avslöjande bilder kommer i nästa inlägg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar