onsdag 22 september 2010

EFTER VALET

Ja, naturligtvis kom Gösta Mysterioso och Örkelljungapartiet in i kommunfullmäktige. Nu var ju inte detta så svårt precis, eftersom det i Örkelljunga finns nästan fler kommunfullmäktigeledamöter än invånare. Det räckte ju i princip med att Göstas fanclub röstade på Gösta, så var det klart.

”Ju fler ledamöter desto bättre för demokratin” lär orsaken vara till att man inte vill banta fullmäktige. Örkelljunga är en liten kommun som lider av storhetsvansinne. Här finns flest fullmäktigeledamöter per innevånare än någon annanstans i världen. Ja, nu är det ju ändå kommunalrådet som bestämmer allt, så varför inte nöja sig med ett kommunfullmäktige bestående av enbart en ledamot - enmansprocessionen.

Jaja, nu är det som det är och Gösta ser fram emot den kommande mandatperioden. Örkelljungapartiet har ju i sitt valmanifest helt fräckt lånat Folkpartiets paroll: ”Bort med ogräs och buskörning från kommunens gator och torg”. Som andra punkt har man lagt till: ”Bort med alla onödiga betongsuggor. Plantera mera!”

Den här fula suggan som står vid Älgstigens slut ner mot en träbro över Pinnån fyller ingen som helst funktion. Den ska bort. Dessutom är ju staketet till vänster trasigt (liksom på åtskilliga andra ställen). Denna skamfläck måste repareras och målas om.

Det finns en annan betongsugga som också ska bort. Men den suggan är så stor och tung och pompös att det kommer att ta minst fyra år för den ”tekniska förvaltningen” att få bort svinhonan från sin väl förankrade plats.

Örkelljungapartiets valprogram är ju väldigt tunt, men Gösta har naturligtvis en dold agenda inför framtiden. Han antyder att han har många äss gömda i rockärmen som han är beredd att plocka fram vid behov. I fullmäktige ser han som sin främsta uppgift att agera blåslampa i hängröven på makteliten. Fläsket kommer att brinna i betonghäckarna, var så säker!

Gösta själv firade intåget i fullmäktige på sitt vanliga stillsamma och försynta sätt med ett stort glas ekologisk flädersaft. Han var cool som en swimmingpool och mådde som en prins. På den gamla hederliga stereon spelades hans härliga kampsång ”In kommer Gösta” om och om igen i den klassiska inspelningen från 1971 med Philemon Arthur & The Dung.

Nu blev ju kommunalvalet i Örkelljunga aldrig särskilt spännande. Folkpartiet hade ju efter sin långa ökenvandring till det röda landet återvänt till häxan i Blåkulla. Därmed var ju alliansseger i Örkelljunga i praktiken redan klar.

Men visst hölls det valvakor lite här och var i byn denna söndagskväll. Det fanns ju många andra ledamöter än Gösta som celebrerade sina fullmäktigeplatser. Hos det ledande blå partiet var det klackarna i taket under valvakan med räkor och vitt vin. Punschen och den finska champagnen flödade också såklart. Det var tjo och tjim och temperaturen steg i festlokalen. I minglet syntes ett f.d. kommunalråd – han som så elegant bortmanövrerades inför förra valet. Han var visst lite för pilsk på fruntimmer, enligt vad Gösta hört viskas från de innersta kretsarna i etablissemanget.

Ja, nu fick ju föredettingen trots allt stå kvar på valbar plats inför årets val, vilket ju kan synas märkligt, särskilt efter det chicken race han utsattes för i lokalpressen. Det hela rörde sig om en rejäl skandal beträffande djurhållning med anmälningar hit och dit. Snacka om att utgöra en belastning för sitt parti… En partiledning med gott omdöme hade såklart gett honom foten på direkten.

Nu borde han naturligtvis själv ha tackat för sig och avstått sin plats på årets vallista. Men nej, nyligen framrädde han i Lokaltidningen i en intervju och det man minns bäst från den artikeln var att han visade sig vara nykär i en betydligt yngre kvinna som han kallade för sin flickvän och som han träffat helt nyligen. I en faktaruta upplystes man om att han är 56 år, har typ 17 barn och alltså flickvän. Karln är 56 år och har flickvän! Herre Jesus! Hur patetiskt låter inte det på en skala?

Göstas gamle polare Pappa Razzi smög omkring i buskarna utanför festlokalen med sin kamera och sitt teleobjektiv. Det var stimmigt värre därinne och några deltagare tittade kanske lite väl djupt i glasen. Det hettade till ordentligt när valtemperaturen steg och alla hämningar släppte. Mitt i alltihopa pajade dessutom ventilationsanläggningen och folk började strippa till höger och vänster. Svetten lackade och Pappa Razzi lyckades genom ett öppet fönster plåta den här donnan, som tydligen blivit alltför varm i kläderna.

Snacka om moderat valfläsk...
 I en soffa låg det här fruntimret till synes utslagen och med rumpan i vädret.
Ja, det rådde som sagt tropisk hetta inne festlokalen och några deltagare valde (!) att svalka av sig utomhus i bara mässingen. Fram på morgonkvisten lyckades nämligen Pappa Razzi fånga dessa lättklädda och ystra moderatkvinnor när de moonade i upprymd extas.
Ja, egentligen hade man ju inte så hemskt mycket att fira, eftersom ju moderaterna i själva verket förlorade ett mandat. Men vadå? Är det fest så är det… och man blev ju trots allt största parti i kommunen.


Men hejsan, hoppsan!
Här var det tydligen några som inte mådde fullt(!) lika bra och som förmodligen här kräks lite i det daggvåta gräset. För mycket räkor och vitt vin..?

Kanske känns någon av alla dessa härliga rumpor bekant? Begreppet valfläsk har ju i alla fall på dessa bilder verkligen fått ett ansikte.
Jaja, festen fortsatte och har den inte slutat så fortsätter den väl än…

Snipp snapp snut, så var sagan slut. (För den här gången…)

I landet utanför Örkelljunga var det ju val till riksdagen också. Sverigedemokraterna fick ju bara 5.7% av alla röster, men 94,3% av all uppmärksamhet efteråt. Ja, så kan det gå när medierna hanterar sin besvikelse över de rödgröna åsanissemarxisternas fiasko. Då förflyttar man fokus och idiotförklarar istället 350 000 SD-väljare. Den grova mobbning och diskriminering av dessa väljare som nu pågår är fullt jämförbar med ren rasism. Det anser i varje fall Örkelljungapartiets starke man Gösta Mysterioso och då är det säkert så…

Fotnot: För den som blev lite småsugen på finsk champagne kommer receptet här: Tag fram en hela Koskenkorva. Öppna kapsylen och häll försiktigt i en påse Samarin. Skruva igen och skaka om ordentligt. Et voilà: le champagne finlandais!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar