onsdag 1 september 2010

500 ÅR

Den 27 augusti firades 500-årsminnet av slaget vid Fantehåla. Vid en liten tillställning arrangerad av Örkelljunga Hembygdsförening och kommunen vid utescenen i Dalen hölls många fina tal varvade med sång och musik.
Nu blev det hela väldigt segt och långdraget eftersom vissa musiker tilläts hålla på alldeles för länge. Kommunalrådets tal gick mest ut på att kommunens tekniska förvaltning gjort ett fantastiskt arbete med att iordningsställa platsen där minnesstenen står. Inte ett ord om att man under många Herrans år grovt försummat detta område och låtit det växa igen och förfalla. Men om nu Hembygdsföreningen håller kniven mot strupen på kommunalrådet så blir det ju någonting gjort. Bättre sent än aldrig! Ceremonin drog som sagt ut på tiden medan mörkret föll och det hela tog väl ungefär dubbelt så lång tid som beräknat.

Vid monumentet upprepade kommunalrådet i princip sitt tidigare tal och berömde den tekniska förvaltningens finfina insats med röjning, nytt räcke, parkering och en fantastisk informationsskylt.
Här visar sig kommunalrådet från sin bästa sida. Observera den för en kvinnlig politiker obligatoriska lila sjalen runt axlarna och så naturligtvis den härliga rövspringan som så tydligt lyser igenom de kommunalgrå byxorna. Tjejen till vänster som blåste trumpet var i sitt framträdande vida överlägsen det självgoda kommunalrådet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar