tisdag 19 oktober 2010

TURISTCHEFEN

Det är dags för en favorit i repris, nämligen Kulturtrappan. Det är den man traskar när man ska ta sig från Storgatan upp till Kulturhuset. På den här bloggen har vi i två tidigare inlägg (KULTURTRAPPA fr. 21 augusti resp. VALSÖNDAG fr. 19 september) publicerat bilder från denna famösa trappa. Sen dess har absolut inget hänt.

18 oktober                  Foto: Anne O´Nym
Ogräset finns kvar och maskrosen är blåfrusen.
blue dandelion                    Foto: Anne O´Nym





Man kan ju tycka att det åtminstone borde ligga i turistchefens intresse att hålla rent och snyggt framför egen dörr. För den turist som stannar till på Storgatan och tar trappan upp mot Turistbyrån är det första intrycket säkert av viss betydelse. Om då entrén är full av ogräs undrar kanske den tillfällige turisten vad det är för en sunkig och nergången kommun han eller hon hamnat i.

Naturligtvis finns det ingen i hela kommunen som är ansvarig för att trappan är prydlig och fin och som med jämna mellanrum ser till att ogräset kommer bort. Nänä! Vilken annan turistchef i vilken annan kommun som helst i Sverige hade sett till att avlägsna ogräset och putsa upp trappan i rödaste rappet – men inte turistchefen i Örkelljunga.
Nej, hon sitter gömd och glömd inne i the office, rullar tummarna och väntar på pensionen - och på statistiken över antalet turistbesök i kommunen, som hör och häpna blir klar någon gång i april 2011. Hon har nog inte överdrivet mycket att stå i just nu och eftersom ingen annan gör nåt borde hon lyfta på sin svettiga hängröv och ge sig ut i verkligheten. Det tar kanske fem minuter för henne att rensa bort det värsta ogräset i kulturtrappan. Hon skulle kunna använda de trädgårdshandskar som kamraterna i Folkpartiet Liberalerna delade ut i brevlådorna inför valet i september. ”Vi finns till hands”. Men det gör inte turistchefen.
Vill man få fler turister till Örkelljunga ska Turistbyrån absolut inte drivas av kommunen och en trött och trist turistchef.

Nä, ut med turistchefen och in med en hösäck! Det skulle bli både billigare och bättre på alla sätt och vis.
Wow! En kommun som har en hösäck som turistchef! Dit måste vi bara åka! Packa pappas kappsäck. Nu! Genast! Wir fahren, fahren, fahren auf der Autobahn… Nach Örkelljunga, Schweden! Jawohl!
Och vips skulle Örkelljunga bli världsberömt och dra till sig allt från stureplansstekare till Nisse i Hökarängen och Dieter från Düsseldorf!

Den som har ett bättre förslag till ny turistchef, synpunkter, idéer, tips eller foton kan mejla (gärna anonymt) till: orkbilder@gmail.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar