torsdag 12 augusti 2010

BETONGSUGGOR


Så här ser det ut där Vallgatan möter Ängelholmsvägen:


Visst är det fint med alla dessa betongsuggor! Detta är ju verkligen något som kan locka folk till Örkelljunga - en klockren turistattraktion.

Vid Ekholmsvägen mittemot infarten till Starstigen finns ett annat ståtligt monument över kommunalrådet (betongsuggan själv). Visst ligger det vackert på kommunens fina grönområde?

Även dessa eleganta betongsuggor borde vara ett givet utflyktsmål för kommuninvånarna och såklart också en riktig turistmagnet. Men man får se upp i svängarna om man befinner sig på Ekholmsvägen, för här går det minsann undan. Denna väg är ett eldorado för fortkörare av allehanda slag. Här är det fritt fram för vrålåkare: raggarbilar, motorcyklar, mopedister, traktorer, epatraktorer och verklighetens folk i sina alldeles vanliga bilar. Fordonen framförs gärna med uppenbara brister i ljuddämpningen. Polisen lyser med sin frånvaro och har inte befunnit sig i detta område sen urminnes tider. 50 km/tim är högsta tillåtna hastighet, men det finns dom som tror att det är 150. Enligt dagens tidning ska nu polisen och kommunen ta krafttag mot buskörningen i Örkelljunga. Det var ju på tiden. Det vore ju bra med lite fartkontroller på Ekholmsvägen, men allra bäst skulle ett farthinder efter infarten till Starstigen vara. Just där bredvid det fina betongsuggemonumentet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar